Använd dig av Certways
lagregistertjänst

– lite billigare, men mer anpassat efter ditt företag!

Vad är ett lagregister?

Lagregister kallas en lista över de lagar och andra krav som ditt företag omfattas av. Om du är miljöcertifierad innehåller lagregistret relevanta miljöförfattningar och om du är arbetsmiljöcertifierad relevanta arbetsmiljöförfattningar.

Självklart behöver du inte vara certifierad för att ha ett lagregister. Alla företag är ju skyldiga att följa relevanta författningar!

Hitta snabbt

Behöver du hjälp med ditt lagregister för ISO?

Att läsa lagtexter och sätta sig in i ny lagstiftning kan vara ett både krävande och tidsödande arbete. Vad vi kan hjälpa dig med är att både sammanställa vilka miljö- och arbetsmiljölagar och andra krav som du omfattas av samt att bevaka förändringar i dessa, så att du kan lägga din energi på annat.

Du får ett register som är helt anpassat efter ditt företag, dvs:

  • respektive författning (lag) är uppdelad med de områden/paragrafer som ditt företag omfattas av, 
  • uppdatering hur ofta du vill (brukar räcka med 1 ggr/år),
  • nyhetsbrev som beskriver stora förändringar mellan uppdateringarna, 
  • beskrivning av vad förändringarna innebär för dig, dvs om rutiner behöver ändras.

 

 

Låter det intressant?
Kontakta oss om du vill veta mer!

Varför ska man ha ett lagregister?

Förutom att du som företagare är skyldig att veta vilka lagar som du omfattas av samt följa dessa, så är det dessutom ett krav om du ska certifiera dig enligt ISO 14001ISO 45001 och ISO 27001

Standarderna ställer dessutom krav på att du ska bevaka ändringar i lagarna. Läs mer om lagbevakning

Vad ska du tänka på när du ska välja lagregistertjänst?

Vad bör man då tänka på när man ska köpa en sådan tjänst? Här har vi listat några bra punkter att kika på:

  1. Anpassas lagregistret efter din verksamhet? Många lagregistertjänster innebär att du får hänvisat vilken lag (författning) som du omfattas av med en kort beskrivning av vad den innebär. OBS att i en författning kan det vara bara vissa delar som du omfattas av. Därför kan det vara bra att den är anpassad på § nivå. Det finns också tjänster som erbjuder gratis uppdaterade lagregister, men då får du själv ta bort och anpassa registret.
  2. Information om uppdateringar? Ta reda på vilken information om uppdateringar som du får genom tjänsten. Är det enbart en hänvisning till ändrade §§ och ingen förklaring om vad ändringen innebär rent praktiskt, så är det kanske inte så användbar information.
  3. Hur ofta sker uppdateringar?  Får du löpande uppdateringar eller uppdateringar vid vissa tidpunkter på året? Löpande uppdateringar kan vara bra, men du ska vara medveten om att det sker förändringar hela tiden och många har ingen relevans på din vardag (då den beror på att t ex en myndighet bytt namn etc). Risken är att de relevanta ändringarna drunknar i alla notiser om ändringar. Det är därför kanske bättre med 1-2 uppdateringar/år och nyhetsbrev däremellan med information om relevanta förändringar.
  4. Kostnaden? Prisspannet på tjänsten varierar från 0 kr till ca 15 000 kr. För 0 kr får du en lagförteckning som du måste anpassa själv och du får själv läsa dig till om vilka förändringar som skett. För 15 000 kr/år har du valt ett dyrare alternativ och sannolikt får du inte så mycket mer för pengarna. Ett tips är att jämföra tjänsterna noga för att se vad du får för pengarna. 

 

 

Här finns vi:

Huddinge, Rönninge, Stockholm, Norrtälje, Nyköping, Göteborg, Onsala, Hallsberg, Glanshammar/Örebro, Floby/Skövde, Vellinge och Åmål.

Här finns vi:

Huddinge, Uttran, Stockholm, Norrtälje, Nyköping, Göteborg, Onsala, Hallsberg, Glanshammar/Örebro, Floby/Skövde, Vellinge och Åmål.