Caldaro är kvalitets- och miljöcertifierade

Vi gratulerar Caldaro AB till certifieringen mot ISO 9001 och ISO 14001.

Caldaro erbjuder premium-produkter för interaktion mellan människa och maskin och vänder sig till industriföretag med högt ställda krav på kvalitet. Caldaro är kanske mest känd för sina kundanpassade handtag, joysticks och pedaler. De skräddarsyr produkter och anpassar dessa mot specifika kundönskemål. Detta är något som förenklar installationen hos kunden samt skapar ett mervärde som slutanvändaren uppskattar. Genom ständig utveckling av nya produkter ökar Caldaros unika kompetens och erfarenhet.

Viper-handtaget en succé
Utvecklingen av egna produkter har ökat avsevärt och Caldaro har ständigt nya produkter på gång. En av de första egenutvecklade produkterna, Viper-handtaget, blev ett genombrott. Viper blev en succé på Bauma-mässan 2004 och används idag i hög utsträckning i maskiner tillverkade av världsledande aktörer över hela världen.

För att lyckas med egna produkter har ett internt produktteknologicenter inrättats för att ge säljare och tekniker möjlighet att träffas i olika utvecklingsprocesser. Detta var ett logiskt steg eftersom Caldaro alltid har samarbetat nära kunderna som partnerleverantör. Undersökningar visar att Caldaro är en toppleverantör till sina stora kunder och att företaget har utsetts till årets OEM-leverantör vid flera tillfällen.

Caldaros framgång beror på det kunnande företaget kan bidra med till sina kunders produktutveckling. Detta är dock också ett bevis på att det fokus som företaget ständigt upprätthåller – att hålla sig ett steg före i tävlingen, som ibland har kostat en hel del utvecklingstid – har varit en framgångsfaktor. Internt formuleras detta som ”trägen vinner”.

Läs mer om Caldaro på deras hemsida

//Åke Söderström, Certway AB

Här finns vi:

Huddinge, Rönninge, Stockholm, Norrtälje, Nyköping, Göteborg, Onsala, Hallsberg, Glanshammar/Örebro, Floby/Skövde, Vellinge och Åmål.