Netlight Consulting AB är nu miljö- och kvalitetscertifierade

Ibland får vi äran att vägleda en kund, som tänker lite annorlunda, till certifiering. Under oktober månad inträffade ett sådant tillfälle och företaget i fråga var Netlight Consulting AB.

Netlight är ett IT-konsultföretag bestående av 660 konsulter i Stockholmsregionen. Nu är det kanske inte just det som gör dem unika, utan snarare att de har sina egna idéer om hur ett konsultföretag ska drivas. Som exempel kan det nämnas att deras rekrytering är en alldeles egen avdelning, dvs den ligger inte under HR som den annars brukar göra. På samma sätt har de även en egen rektor som samordnar och genomför interna utbildningar med målsättningen att konsulterna ska bli mer attraktiva för kunderna.

Om du som kund anlitar Netlight, då händer det saker. På samma sätt var det när vi som konsulter skulle vägleda Netlight till certifiering enligt ISO 9001 och ISO 14001. Sällan har ett certifieringsuppdrag gått så smidigt och snabbt! Mycket tack vare en redan etablerad ordning och reda på processerna (fördel vid ISO 9001-certifieringen), men också tack vare ett genuint engagemang för miljöarbetet (en fördel för ISO 14001-certifieringen).

T ex fanns det redan ett miljömål på plats som var kopplat till Parisavtalet. I vanliga fall brukar sådana mål bara innebära en massa floskler som inte ger något i slutänden, men hos Netlight är det i högsta grad ett levande mål med handlingsplaner kopplade till Veggie firstFixt it first! och Train first!

Fantastiskt inspirerande! Vi önskar verkligen att fler tar efter!

Netlight blev klara med sin certifiering enligt ISO 9001 och ISO 14001 i slutet av oktober 2020 och vi kan bara skicka dem ett stort grattis! Det har varit en fröjd att arbeta med er och lycka till med ert fortsatta ISO-arbete!

Läs mer om dem på www.netlight.com

Här finns vi:

Huddinge, Rönninge, Stockholm, Norrtälje, Nyköping, Göteborg, Onsala, Hallsberg, Glanshammar/Örebro, Floby/Skövde, Vellinge och Åmål.